Χρήσιμες εφαρμογές γραφείου!


Να με πάλι εδώ!

Έπειτα από 1,5 χρόνο περίπου που έχω να ασχοληθώ με το blog μου!

Βρίσκομαι 2η χρονιά σε σχολείο ως εκπαιδευτικός και διαπιστώνω ότι πολλοί άνθρωποι σπαταλούν χρόνο και ενέργεια ενώ μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα μέσα από το κινητό τους, με λιγότερο κόπο! Έτσι λοιπόν αποφάσισα να γράψω για τις εφαρμογές που με έχουν σώσει (και όχι μόνο έμενα αλλά και φίλους και γνωστούς).


Ας ξεκινήσουμε από την εκτύπωση! στις μέρες μας σχεδόν όλα τα φωτοτυπικά ή τα πολυμηχανήματα είναι συνδεδεμένα στο ρούτερ ή αν είναι πολύ εξελιγμένα στο wi-fi! Ψάχνοντας σε διάφορες εφαρμογές (οι περισσότερες μετά από κάποια χρονική στιγμή ήθελαν πληρωμή) βρήκα για android την εφαρμογή  NoKoPrint και πραγματικά δουλεύει (εντάξει!, έχει και λίγες διαφημίσεις). Eύκολη, εύχρηστη, βρίσκεις εκτυπωτή ή φωτοτυπικό, επιλέγεις αρχείο και εκτυπώνεις, χωρίς να αποθηκεύεις σε usb sticκ και να βάλε- βγάλε σε υπολογιστές. Όσον αφορά τις ios συσκευές χρησιμοποιώ την εφαρμογή από την εταιρία που ανήκει το φωτοτυπικό ή ο εκτυπωτής (π.χ kyocera, canon)αλλά τώρα δοκιμάζω και την εφαρμογή PrintDirect και ελπίζω να βρίσκει όλα τα τριγύρω διαθέσιμα φωτοτυπικά!

Άλλη μία εφαρμογή που έχει φανεί χρήσιμη είναι το Microsoft Lens - PDF Scanner ειδικά αν έχεις σχέσεις με το δημόσιο που πρέπει να περάσεις αρχεία σκαναρισμένα και σε pdf, σε σώζει! Υπάρχουν και άλλες παρόμοιες όπως το ilovepdf για να επεξεργαστείς τα pdf σου. Yπάρχουν ακριβώς οι ίδιες και σε ios.

Τα έξυπνα κινητά μας δεν είναι μόνο για να μιλάμε με φίλους και να χαζεύουμε σε facebook και instagram, αλλά θεωρώ ότι είναι εργαλεία που μπορούν μας διευκολύνουν την ζωή σε πολλούς τομείς της καθημερινότητάς μας!

Τέλος να ενημερώσω ότι απλά προτείνω ό,τι με έχει βοηθήσει εμένα και μερικούς άλλους με σκοπό να βοηθήσω κι άλλους!

Ευχαριστώ,

Ήρα

Υ.Γ. : Σε καμία περίπτωση δεν είμαι τεχνικός δικτύων!

Σχόλια

  1. Σ'ευχαριστούμε Ηρα...πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου!!!! Ευγε! Περιμένουμε κ άλλα απο εσενα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

5 μέρες Ιταλία!

Κανάλια που παρακολουθώ στο YOUTUBE!