Μικρές αλλαγές... Μεγάλη διαφορά για το περιβάλλον!

Στην αρχή της χρονιάς είχα κάνει μια ανάρτηση και έγραφα ότι θέλω να προσέξω περισσότερο το περιβάλλον. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήμουν ευαισθητοποιημένη πάνω σε αυτό το θέμα, δηλαδή δεν πετούσα σκουπίδια κάτω και γενικά πρόσεχα την φύση σαν να βρίσκομαι στο σπίτι μου. Γι' αυτό τον λόγο πιστεύω ότι με λίγες μικρές αλλαγές μπορεί ο καθένας μας να βοηθήσει το περιβάλλον. Σήμερα είναι πολύ εύκολο να βρεις οικολογικά προϊόντα είτε σε σουπερμαρκετ είτε σε μαγαζιά που ειδικεύονται σε αυτά, είτε σε μεγάλα ηλεκτρονικά καταστήματα (amazon, ebay, aliexpress).


ας δούμε τι ακολουθώ εγώ:

1. ΣΑΚΟΥΛΑ

Εντάξει, το παραδέχομαι πότε δεν τις συμπάθησα (και πριν μπει δηλαδή ο περιβαλλοντικός φόρος). Πας στο σουπερμαρκετ για να πάρεις ένα πράγμα παίρνεις και μια σακούλα και μετά την πετάς... Γιατί να πάρεις σακούλα;;; Και εντάξει παίρνεις σακούλα... Γιατί την επομένη φορά δεν την παίρνεις μαζί σου αλλά ξαναπαίρνεις και άλλες σακούλες;;;
Αυτά τα ερωτηματικά με βασανίζουν κάθε φορά που πάω στο σουπερμαρκετ και στέκομαι να πληρώσω. Λύσεις υπάρχουν πολλές: σακούλες επαναχρησιμοποιούμενες και σακούλες από αυτές που υπάρχουν στο σπίτι ήδη.


2. ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑ

Ναι, η απαραίτητη αυτή συνήθεια στοιχίζει αρκετά στο περιβάλλον όπως και τα πλαστικά καλαμάκια στους καφέδες και στα κοκτέιλ και οι μπατονέτες οι πλαστικές. Αν σκεφτείς ότι αλλάζεις οδοντόβουρτσα κάθε 2 μήνες έχεις αλλάξει 6 οδοντόβουρτσες τον χρόνο οι οποίες αποτελούνται από σκληρό πλαστικό και καταλήγουν στα σκουπίδια (τα οποία στην Ελλάδα είναι λίγο περίπλοκο θέμα). Πάμε στις λύσεις, υπάρχουν πάρα πολλά προϊόντα από μπαμπού, το οποίο είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον υλικό.


3. ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

Πριν 50 χρόνια η καθαριότητα στο σπίτι γινόταν με απλά καθημερινά υλικά (πράσινο σαπούνι, ξύδι, σόδα), τα επόμενα χρόνια με την ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας και των άλλων θετικών επιστημών και συγκεκριμένα της χημείας γίνεται μια αλόγιστη χρήση χημικών που συχνά γίνονται επιβλαβή και για τον άνθρωπο. Πλέον υπάρχουν πολλά απορρυπαντικά φιλικά προς το περιβάλλον όπως και τα καλλυντικά.


4. ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΥΓΙΕΙΝΗ

Ας πάμε σε λίγο πιο γυναικεία θέματα. Οι σερβιέτες του εμπορίου δεν πολύ φιλικές προς το περιβάλλον (και εδώ που τα λέμε συχνά ούτε για τις γυναίκες είναι) αφού αποτελούνται σε μεγάλο μέρος από νάιλον. Και σε αυτή την περίπτωση ακολούθησα την ίδια σκέψη με τις οδοντοβουρτσες και αποφάσισα να πάρω υφασμάτινες σερβιέτες, οι οποίες πλένονται στο πλυντήριο και δεν προκαλούν ερεθισμούς.



Υ.Γ.1 Θα είμαι πολύ χαρούμενη αν ένας από όσους διαβάσουν το άρθρο μου ευαισθητοποιηθούν ή κάνουν μία μικρή αλλαγή στον τρόπο της ζωής τους.
Υ.Γ.2 Δεν θέλει μεγάλη προσπάθεια με μικρά βήματα που μπορούμε όλοι να εφαρμόσουμε.


Ευχαριστώ,

Ήρα



Σχόλια

  1. Πάντα προσπαθούσα να κάνω το καλύτερο που μπορώ για το περιβάλλον και γενικότερα την φύση.
    Στην εποχή μας πλέον υπάρχουν εναλλακτικά οικολογικά προϊόντα για την καθημερινότητα μας και σιγά σιγά προσπαθώ να τα κάνω τρόπο ζωής.
    Όλα όσα αναφέρεις τα ξέρω, εκτός από τις υφασμάτινες σερβιέτες που δεν γνώριζα καν και θα το ψάξω το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχ πόσο χαρούμενη με κάνεις κάθε φορά που αφήνεις ένα σχόλιο δεν λέγεται!για να είμαι απόλυτα ειλικρινής έτυχε να ερεθίζομαι από τις κλασικές σερβιέτες για 3 μήνες και θεώρησα ότι είναι η καλύτερη λύση και είναι και οικολογική και οικονομική (αν σκεφτείς σε βάθος χρόνου).
      σ' ευχαριστώ πολύ! 😊❤🎈

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χρήσιμες εφαρμογές γραφείου!

5 μέρες Ιταλία!

Κανάλια που παρακολουθώ στο YOUTUBE!