5 μέρες Ιταλία!


Πριν ένα μήνα επισκέφτηκα τρεις πόλεις της Ιταλίας (Μπολόνια, Φλωρεντία και Πίζα) πριν τις σημερινές δυσάρεστες εξελίξεις. Έφτασα στο αεροδρόμιο της Μπολόνια Κυριακή βράδυ και έμεινα εκεί 2 βράδια καθώς την Τρίτη πήγα στην Φλωρεντία για 3 βράδια.



Η Μπολόνια είναι μια συμπαθητική πόλη, -χωρίς να έχει την αίγλη της Φλωρεντίας, της Ρώμης και του Μιλάνου (πόλεις που επισκέφτηκα πέρσι)- έχει όμως τον δικό της χαρακτήρα όπως όλες οι πόλεις της Ιταλίας. Οι Ιταλοί συνήθως την αποκαλούν «κόκκινη πόλη» γιατί όλα τα κτήρια πρέπει να φέρουν το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα του τούβλου, το οποίο είναι χαρακτηριστικό υλικό της περιοχής. Σε όλες τις πόλεις της Ιταλίας υπάρχει το ιστορικό κέντρο στο οποίο υπάρχουν τα περισσότερα αξιοθέατα και η κεντρική πλατεία με τον καθεδρικό ναό της πόλης έτσι και στην Μπολόνια.







 Την Τρίτη πήρα το τρένο και κατευθύνθηκα νότια στο αναγεννησιακό κέντρο, την Φλωρεντία. Η Φλωρεντία είναι μια πόλη μαγική, είναι ένα μουσείο, μια gallery, μία πόλη που σε όλα τα σημεία έχει κάτι να δεις, δεν χρειάζεται να πας στο μουσείο για να νοιώσεις το αίσθημα θαυμασμού προς το ωραίο, είναι παντού στην πόλη, στα κτήρια, στις πόρτες, στις βιτρίνες, στις εκκλησίες όπου και να κοιτάξεις βλέπεις τέχνη. Είναι εύκολο να καταλάβεις πώς και γιατί ξεκίνησαν όλα από εκεί, τον 14ο αιώνα. Οι ρίζες της δυτικής κοινωνίας όπως την ζούμε σήμερα είναι εκεί σε εκείνη την χρονολογία και τον τόπο.
















Η Πίζα είναι μία ώρα με το τρένο από την Φλωρεντία οπότε αξίζει κανείς να την επισκεφτεί, αν φτάσει μέχρι εκεί. Γραφική πόλη, με όμορφα στενά, με το εντυπωσιακό καμπαναριό που γέρνει εξαιτίας τους μαλακού εδάφους πάνω στο οποίο είναι χτισμένο, γνωστό ως Κεκλιμένος Πύργος της Πίζας, με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική.









Χρησιμες πληροφοριες
  •          Το ωραιότερο παγωτό το έφαγα στη “Gelateria la Carraia”.
  •          Η εφαρμογή που χρησιμοποίησα για τα τρένα και έκλεινα εισιτήρια εδώ.


Υ.Γ.
Εύχομαι αυτές οι τραγικές στιγμές όχι μόνο για την Ιταλία αλλά και για την χώρα μας σε λίγο καιρό να αποτελούν μια κακή ανάμνηση!

Σχόλια

  1. Πολύ όμορφο ταξίδι για αυτή την πανέμορφη χώρα.
    Ήταν για να κλείσω για τον Μάρτιο αλλά μας πρόλαβαν τα γεγονότα;
    Ας είναι! Σημασία έχει τώρα όλο αυτό που περνάει η ανθρωπότητα να ξεπεραστεί σύντομα.
    Καλή δύναμη σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι.. είναι πολύ ωραία. Κρίμα για όλο αυτό που τραβούν! Να πας μόλις σου δωθεί η ευκαιρία! Αξίζει!!!

      Καλή δύμαμη!!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χρήσιμες εφαρμογές γραφείου!

Κανάλια που παρακολουθώ στο YOUTUBE!