Ο βασικός μου στόχος φέτος....το περιβάλλον!


"Καλή χρόνια με υγεία και αγάπη" έγραψα στους φίλους μου φέτος, το ίδιο λέω και σε εσάς και το εύχομαι για όλον τον κόσμο!
Πάντα μου άρεσε να θέτω στόχους για την νέα χρόνια και τον Ιανουάριο νιώθω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας όχι μόνο για τον χρόνο αλλά και για την ζωή μας ολόκληρη. Είναι ωραίο να ξέρεις που βρίσκεσαι και που θέλεις να πας.


Ο στόχος μου φέτος αφορά την ποιότητα ζωής όχι μόνο την δίκη μου αλλά και του πλανήτη. Η αντίληψη αυτή είναι βαθιά ριζωμένη στην σκέψη και στον τρόπο ζωής μου όσο μου επιτρέπουν οι καταστάσεις δηλαδή. Αφορά το περιβάλλον, την ανακύκλωση και την χρήση του πλαστικού αλλά και τα προϊόντα που χρησιμοποιώ είτε στον εαυτό μου (καλλυντικά) είτε τα καταναλωτικά προϊόντα. Ως εκ τούτου έχω στόχο: 
  • να κάνω ανακύκλωση σε όσα υλικά ανακυκλώνονται
  • να καταναλώνω λιγότερο πλαστικό ή να το αποφεύγω
  • να χρησιμοποιώ προϊόντα που δεν κάνουν δοκιμές σε ζώα (cruelty free)
  • να αγοράζω ό,τι χρειάζομαι και να μην πέφτω θύμα υπερκαναλωτισμού (η βιομηχανία της μόδα επιβαρύνει όχι μόνο τον πλανήτη αλλά και πολλές εταιρίες εκμεταλλεύονται εργατικά χέρια (ανθρώπους) σε αναπτυσσόμενες χώρες).
Ίσως να μην τα καταφέρω απόλυτα αλλά τουλάχιστον θα έχω προσπαθήσει!


Ήρα...

Σχόλια

  1. Κάνω ανακύκλωση εδώ και πολλά χρόνια. Αν και τον πρώτο καιρό βρήκα αρνητικά σχόλια για αυτό που έκανα, αργότερα κατάλαβα το θετικό της κίνησης για το περιβάλλον μας. Άλλα απο αυτά πλέον σιγά σιγά τα πραγματοποιώ όσο μου επιτρέπετε. Μπράβο σου ήρα λοιπόν που τα έχεις βάλει στόχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω πάθει σοκ!!! Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις συλλεκτικό κορίτσι... Το χαμόγελο μου μόλις το είδα έφτασε στα αυτιά... Ίσως επειδή ήσουν από τις πρώτες Bloggers που παρακολουθω από παλιά ❤️❤️❤️!!! Και εμένα μου λένε "ναι εσύ θα αλλάξεις τον κόσμο... "ειρωνικά και απαντάω "ναι εγω θα αλλάξω τον κόσμο" με σιγουριά... 😉😉

      Διαγραφή
    2. Σε διαβάζω από τις αρχές σου απλώς τώρα ξανά μπαίνω σε ρυθμούς οργάνωσης. Τα ίδια σχόλια άκουγα και ακούω και σε άλλα που κάνω αλλά ως Σκορπίνα κι Εγώ δεν χαμπαριάζω. Κάνε ό,τι νομίζεις εσύ καλύτερο και θα δεις πως θα βρεις κι άλλους σαν εσένα για έναν καλύτερο αύριο.
      Σε φιλώ κορίτσι μου!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χρήσιμες εφαρμογές γραφείου!

5 μέρες Ιταλία!

Κανάλια που παρακολουθώ στο YOUTUBE!